CHRO of the Year Award 2017

Op 23 november 2017 vindt alweer de 3e editie van de CHRO Award 2017 plaats. Ten overstaan van vele collega HR-directeuren wordt de CHRO of the Year 2017 bekend gemaakt tijdens de CHRO Summit. Tijdens dit prachtige event in Parc Broekhuizen feliciteren wij de winnaar. Het doel van de CHRO of the Year Award is om innovatieve, inspirationele HR-directeuren, die een duidelijk impact op de organisatie hebben, erkenning te geven voor het werk dat zij doen. Wie introduceert binnen zijn of haar HR-beleid innovatieve methoden, instrumenten en samenwerkingsverbanden? Welke HR-directeur inspireert zijn of haar omgeving, zowel in- als extern, met deze innovatieve aanpak? Welke HR-directeur heeft aantoonbare impact op de organisatie geboekt met dat innovatieve, inspirerende beleid?

Procedure CHRO of the Year Award

Criteria
Alle genomineerden werken als zelfstandige, autonome HR Leiders (CHRO's) in een groot of middelgroot bedrijf (>2000 mdw). Ze hebben als standplaats Nederland en zijn thans meer dan ongeveer 2 jaar in hun rol. Alle genomineerden hebben zich onderscheiden met een innovatief en vooruitstrevend HR-beleid. Een beleid dat een duidelijke impact heeft op de gestelde bedrijfsdoelstellingen en waarbij de HR-directeur wordt gezien als inspiratie voor de interne en externe omgeving. Kortom, het gaat om de 3 i’s: Innovatie, Inspiratie en Impact.

Genomineerden
Op basis van de directe en indirecte input uit de CHRO Community zal er een longlist gemaakt worden van genomineerden. De CHRO Community wordt gevraagd om nominaties aan te leveren inclusief een argumentatie waarom de nominee op de short list zou moeten komen en waarom de nominee aan de criteria voldoet.

Mocht u een aanbeveling willen doen dan kunt u deze inclusief korte argumentatie sturen naar CHRO Community Manager Sanne van den Eijnde, [email protected]. De uiterlijke datum voor het aanleveren van genomineerden is 11 september 2017.

De jury beoordeelt vervolgens de nominees en maakt een short list van maximaal 5 kandidaten op basis van de 3 i’s: innovatie, inspiratie, impact.

Achtergrond & aanbeveling genomineerden
De genomineerden worden uiterlijk 22 september bekend gemaakt.

Van iedere genomineerde zal een CHRO-dossier gemaakt worden. De dossiers geven de jury een algemene impressie en overzicht van de prestaties van de genomineerden inclusief de eventuele input van de CHRO Community en een aanbeveling van de desbetreffende CEO.

Interviews met genomineerden
Om een compleet beeld te vormen zullen alle genomineerden langskomen bij de voltallige jury voor een interview met als kern de 3 i’s: Innovatie, Inspiratie en Impact.

Jurymeeting
Na de interviews zal de jury bij elkaar komen en bespreken welke genomineerde het beste scoort op de 3 i’s op basis van de CHRO Dossiers en de interviews.

Bekendmaking
Op donderdag 23 november tijdens het diner van de CHRO Summit zal de winnaar bekendgemaakt worden.

Jury

Steven Meester
Steven Meester
Juryvoorzitter

Steven Meester

Niko Veenstra
Niko Veenstra
CHRO of the Year 2015

Niko Veenstra

Anne Jaakke
Anne Jaakke
CHRO Hunkemöller en CHRO of the Year 2016

Anne Jaakke

Hette Mollema
Hette Mollema
Regional Director Benelux Workday

Hette Mollema

Marc Albert
Marc Albert
Managing Director Benelux CEB

Marc Albert

Via deze website en op CHRO.nl houden wij u op de hoogte van het verloop van de procedure van de CHRO of the Year verkiezing. Uiteraard maken we hier binnenkort ook de genomineerden bekend. Wilt u een aanbeveling doen voor de genomineerden? Stuur dan een email met korte motivatie naar CHRO Community manager Sanne van den Eijnde, [email protected]