CHRO of the Year Award 2018

Op 22 november 2018 vindt alweer de vierde editie van de CHRO of the Year Award plaats. Ten overstaan van vele collega HR-directeuren wordt de CHRO of the Year 2018 bekend gemaakt tijdens de CHRO Summit. Tijdens dit prachtige event, in het Koninklijke instituut voor de Tropen, feliciteren wij de winnaar. Het doel van de CHRO of the Year Award is om innovatieve, inspirerende HR-directeuren, die een duidelijk impact op de organisatie hebben, erkenning te geven voor het werk dat zij doen. Wie introduceert binnen zijn of haar HR-beleid innovatieve methoden, instrumenten en samenwerkingsverbanden? Welke HR-directeur inspireert zijn of haar omgeving, zowel in- als extern, met deze innovatieve aanpak? Welke HR-directeur heeft aantoonbare impact op de organisatie geboekt met dat innovatieve, inspirerende beleid?

Procedure CHRO of the Year Award

Criteria
HR directeuren die in aanmerking komen voor de CHRO of the Year Award 2018 werken als zelfstandige, autonome HR Leiders (CHRO's) in een groot of middelgroot bedrijf (>2.000 mdw). Ze hebben als standplaats Nederland en zijn thans meer dan één jaar in hun rol. Alle genomineerden hebben zich onderscheiden door het voeren van een innovatief en vooruitstrevend HR-beleid. Een beleid dat een duidelijke impact heeft op de gestelde bedrijfsdoelstellingen en waarbij de HR-directeur wordt gezien als inspiratie voor de interne en externe omgeving. Kortom, het gaat om de drie i’s: Innovatie, Inspiratie en Impact.

Genomineerden
Op basis van voordrachten uit de CHRO Community wordt er een longlist gemaakt van genomineerden. De CHRO Community wordt gevraagd om nominaties aan te leveren inclusief een argumentatie op de punten inspiratie, innovatie en impact.

Mocht u een aanbeveling willen doen dan kan dit via deze survey. De uiterlijke datum voor het aanleveren van genomineerden is 11 september 2018.

De jury beoordeelt vervolgens de nominees en maakt een shortlist van maximaal vijf kandidaten op basis van de 3 i’s: innovatie, inspiratie, impact.

Achtergrond & aanbeveling genomineerden
De shortlist met genomineerden voor de CHRO of the Year Award wordt uiterlijk 24 september bekend gemaakt.

Van iedere genomineerde wordt een CHRO-dossier gemaakt. De dossiers geven de jury een algemene impressie en een overzicht van de prestaties van de genomineerden, inclusief de eventuele input van de CHRO Community en een aanbeveling van de desbetreffende CEO.

Interviews met genomineerden
Om het dossier te completeren worden alle genomineerden uitgenodigd voor een interview met de voltallige jury. Tijdens het interview wordt gesproken over de drie i’s: Innovatie, Inspiratie en Impact.

Jurymeeting
Na de interviews komt de jury bij elkaar en bespreekt welke genomineerde het beste scoort op de drie i’s, op basis van de CHRO-dossiers en de interviews.

Bekendmaking
Op donderdag 22 november tijdens het diner van de CHRO Summit wordt de winnaar bekend gemaakt.

Jury

Niko Veenstra
Niko Veenstra
CHRO of the Year 2015

Niko Veenstra

Anne Jaakke
Anne Jaakke
CHRO Hunkemöller en CHRO of the Year 2016

Anne Jaakke

Janine Vos
Janine Vos
CHRO Rabobank

Janine Vos

Marc Albert
Marc Albert
Managing Director SHL

Marc Albert

Via deze website en op CHRO.nl houden wij u op de hoogte van het verloop van de procedure van de CHRO of the Year verkiezing. Uiteraard maken we hier binnenkort ook de genomineerden bekend. Mocht u een aanbeveling willen doen dan kan dit via deze survey